Força 3 | Preguntes Freqüents
Club de vela de petit i flexible de Sant Feliu de Guíxols que dissenya activitats per a totes les edats, necessitats i somnis.
escola de vela,escuela de vela,vela,windsurf,padel,paddle,casa,casal d'estiu.casal del mar,sant feliu de guíxols
20924
page,page-id-20924,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive
 
Quina diferència hi ha entre el Casal del Mar i altres casals?

El Casal del Mar es desenvolupa íntegrament a la platja i al mar. Pel fet d’estar organitzat per una escola de vela puntera, ofereix una qualitat superior d’aprenentatge basat en la pràctica i les experiències particulars, amb embarcacions novedoses i amb instructors titulats i molt experimentats. L’activitat está destinada a adquirir coneixements del mar i de la navegació a vela i/o en windsurf.

Es tracta d'una activitat segura?

L’equip d’instructors de Força 3 Escola de Vela està degudament format i titulat.
La seguretat és l’ítem prioritari a l’hora de fer qualsevol activitat a Força 3.
Tots els nens i nenes naveguen amb l’armilla salvavides posada i cordada i, en cas de navegar en embarcacions petites de perfeccionament, també porten casc. Catorze anys d’experiència sense cap accident ens avalen.

Què és el Casal del Mar Petits?

Es tracta d’un ​espai ​adaptat a les necessitats dels nens i nenes de ​3 a ​5 anys.​
En un entorn relaxat a l’ombra de les casetes de fusta, amb materials diversos i ​àrea de joc infantil​, els nens i nenes jugaran en llibertat acompanyats​ d’una persona adulta propera i respectuosa ​amb els processos d’aprenentatge de cada infant.
Potenciant jocs relacionats amb el mar, el vent i l’ambient marí els nens i nenes es familiaritzen amb l’entorn i s’acosten ​a​​ la vela de manera natural.​

Al meu fill/filla li fa por el mar, ¿segueix essent recomanable que l’apunti al Casal del Mar?

L’experiència ens diu que la majoria de nens que han vingut a la nostra escola de vela amb alguna por al mar l’han perdut en poc temps.
Això gràcies, en gran part, a que el nostre mètode pedagògic es fonamenta en proposar reptes adequats a les necessitats individuals de cada infant.

Quina és la ràtio nen/a-adult del Casal?

Diferenciem entre dues ràtios: quan els nens estan navegant i quan estan a terra.
Quan estan navegant un acompanyant es fa càrrec d’un màxim de 5 alumnes.
Quan estan a terra un acompanyant es fa càrrec d’un màxim de 8 alumnes.

La ràtio general és de 1 acompanyant per 4 nens/es. Si un nen/a necessita una atenció personalitzada en una activitat concreta la ràtio pot arribar a ser 1/1.

Estaran massa exposats al sol?

Les instal•lacions de Força 3 disposen d’un ampli espai protegit del sol. A més a més, s’aconsellen elements de protecció individual tals com samarreta de mànigues, crema protectora i gorra.

Cal que el meu fill/filla sàpiga navegar?

No cal. El Casal del mar significa un oportunitat única per introduïr-lo a l’esport de la vela començant desde zero.
Si ja té experiència anterior podrà millorar el seu nivell.

Cal que el meu fill/filla sàpiga nedar?

No és estrictament necessari,  ja que és obligatori per a tots els alumnes del Casal l’ús de l’armilla salvavides sempre que estiguin fent activitats a l’aigua.

Quin mètode pedagògic es seguirà?

A nivell pedagògic, s’aposta per un model d’ensenyament individualitzat basat en les necessitats educatives de cada alumne i tenint en compte el nivell de motivació i el moment pedagògic de dadascú. A més, apostem per un model integrador, on el nen/la nena tingui la possibilitat de realitzar activitats en equip potenciant el respecte pels companys.
Les activitats estan enfocades a fer sentir al nen capaç de superar reptes per tal de reforçar la seva autoestima i seguretat

Quines activitats es porten a terme?

Les activitats més importants són la Vela i el Windsurf. Es respecta la voluntat del nen de decantar-se més per a una o l’altra activitat. Es dediquen unes 2 hores diàries a fer Vela i/o Windsurf.
La resta del temps es dedica a d’altres activitats opcionals com ara Kaiak, Paddle Surf, Surf, Volei-platja, Tennis de taula, Llit elàstic o Vol d’estels acrobàtics.

Què ha de portar el meu fill al Casal del Mar?

Cal que vagi vestit amb roba esportiva adequada a la temperatura i que porti una muda sencera de recanvi per si es mulla. Un tallavents, jaqueta impermeable o similar pot ser útil per a navegar els dies més ventosos.
La resta de material (neoprè, casc, armilla salvavides…) el proporciona Força 3. Cal que vingui al Casal amb la samarreta taronja que li donarem el primer dia.

Si porta esmorzar, cal que el porti amb carmanyola i ampolla reciclable per reduïr l’ús d’envasos. El Casal li proporcionarà fruita tallada tots els dies a l’hora de la fruita.

Puc allargar l'estada al Casal un cop ralitzada un setmana?

Sempre que les places no estiguin esgotades podeu anar-lo inscrivint a les setmanes següents gaudint dels descomptes pertinents.

Quin tipus d’assegurança d’accidents tenen els alumnes?

Tots els nens/les nenes que s’inscriuen al Casal del Mar, esdevenen socis de Força 3 amb tots els seus drets. Tots els socis de Força 3 estan coberts per una Responsabilitat Civil i una pòlissa d’accidents personals, incloses en el preu de la inscripció.

Què és el servei migdia?

Quan s’acaba el torn de matí del Casal del Mar el nen/la nena pot restar dues hores més (entre les 13 i les 15 hores) acompanyat del coordinador del Casal. Cal que porti el dinar, que podrà escalfar a la cuineta si cal. No cal que porti menatge de cuina.

El nen/ La nena que participi al torn de la tarda del Casal del Mar pot començar a les 13 hores si s’acull al Servei Migdia.

El servei té un cost de 8€ l’hora.